vineri, 27 martie 2015

La ce sa fii atent la masini de inchiriatLa inchirierea unei masini, cel mai bine este sa fii cu ochii in patru. Sa citesti contractul de trei ori inainte sa-l semnezi, pentru a te asigura ca nu exista costuri ascunse, care sa te faca, ulterior, sa regreti ca ai apelat la masini de inchiriat.
Unele dintre cele mai bine ascunse taxe practicate de firmele cu masini de inchiriat este taxa de returnare mai devreme decat termenul limita. Doar pentru ca esti constiincios si vrei sa returnezi masina la timp, nu inseamna ca vei scapa ieftin. Cele mai multe firme cu masini de inchiriat prevad o perioada de gratie de 30-60 de minute cu care poti trece de 24 de ore, insa daca retunezi masina mai repede nu inseamna ca nu ai sa platesti o taxa suplimentara, pe langa costul inchirierii masinii.
O alta taxa importanta pe cae trebuie sa te asiguri ca nu o platesti tu este taxa de drum, sau rovignetele. Orice firma de profil trebuie sa aiba aceste tichete platite pentru toate masinile pe care le au in parcul auto, asa ca citeste bine contractul pentru ca pretul acesteia sa nu fie scos din buzunarul tau. Pretul inchirierii trebuie sa includa si taxa de drum.
O alta taxa ce ti se poate aplica este limita de kilometri. Mai ales pe perioada scurte, firmele mici prefera sa puna o astfel de taxa, desi pe termen lung nu este atat de profitabila. In functie de numarul de kilometri depasiti, vei avea de platit mai mult sau mai putin. Asadar, fii atent daca apelezi la masini de inchiriat, sa nu depasesti limita lor, sau daca e absolut necesar sa o depasesti sa-ti pui de-o parte inca vreo 10 euro.
O alta taxa pe care unele firme cu masini de inchiriat o practica este combustibilul. Intreaba de la inceput daca trebuie sa realimentezi inainte sa o returnezi. Probabil vei auzi raspunsul nu, pentru ca vor spune ca vei putea sa platesti la ei diferenta de combustibil pe care ai cumparat-o,  insa aceasta poate fi o capcana, pentru ca firmele de profil, vand combustibilul mult mai scump decat la pompele benzinariilor. Asa ca, pentru orice eventualitate, alimenteaz-o inainte sa o returnezi.

4 comentarii: